DutchF1race.nl

Jouw pitstop voor de Nederlandse formule 1-race

Nyck de Vries reageert op crash tijdens 24 uur van Le Mans

2 min read
racing-team-nl-le-mans

Met deze bolide rijdt Racing team NL de 24 uur van Le Mans

Volg en like ons ook op social media:

Racing team Nederland is het raceteam dat meedoet aan de ’24 uur van Le Mans’ die momenteel verreden wordt. Het Nederlandse raceteam heeft het zwaar.

Samenstelling racing team Nederland

Racing team Nederland kwam met een zware delegatie naar de fameuze ’24 uur van Le Mans’. Het team bestaat uit:

  • Frits van Eerd: Frits van Eerd is de racende topman van sponsor Jumbo en hij neemt dit jaar ook weer plaats als een van de coureurs.
  • Guido van der Garde, deze voormalige FORMULE 1 coureur behoeft bij de echte FORMULE 1-liefhebber geen introductie meer.
  • Nyck de Vries: deze succesvolle FORMULE 2-coureur, die door velen een toekomst in de FORMULE 1 wordt toegedacht, kan zijn programma combineren met deze iconische race. Hij stapt dus ook achter het stuur.

Moeilijke ’24 uurs van Le Mans’ voor Racing team Nederland

Het Nederlandse team was tevreden over de kwalificatie, maar de race zelf verloopt moeizaam. Vanmorgen crashte Nyck de Vries, maar hij wist de pits te bereiken. Het team kon de race voortzetten.

Nyck de Vries is ok

Gelukkig is Nyck de Vries op het oog ongedeeerd uit de strijd gekomen. Hij vertelt direct na de crash wat er gebeurde en dat hij voor een check-up even wordt nagekeken in het medisch centrum.

Op het moment dat ik dit stuk schrijf (13.00 uur) zit Guido van der Garde achter het stuur en rijdt het team, met nog een kleine 2 uur te gaan, op de 29ste plaats. De beide Toyota’s gaan aan de leiding. Je kunt de laatste uren en de finish volgen op één van de live streams, zoals deze:

https://www.youtube.com/watch?v=snELu2T1ZOs

Fotocredit: Racing Team Nederland

Blijf op de hoogte en volg ons.

Je kunt je altijd abonneren op onze nieuwsbrief, of ons volgen op social media.

Volg en like ons ook op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019, DutchF1race.nl, een initiatief van Webwizards Online

Welkom op Dutchf1race.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Uiteraard respecteren we jouw privacy, daarom vragen we je om deze éénmalig te accepteren! Lees verder!