DutchF1race.nl

Jouw pitstop voor de Nederlandse formule 1-race

Raceregels FORMULE 1 per 2021: controverse neemt toe

2 min read
algemene voorwaarden, disclaimer en raceregels FORMULE 1 2021
Volg en like ons ook op social media:

De huidige regels voor de FORMULE 1 gelden tot en met seizoen 2020. Vanaf 2021 gaan de raceregels FORMULE 1 veranderen. Deze veranderingen worden periodiek vastgesteld. De controverse over de nieuw te vormen regels neemt toe.

Nieuwe raceregels FORMULE 1 uitgesteld tot oktober

De officiële site van Jos en Max Verstappen maakte vanmorgen bekend dat de bekendmaking van de nieuwe regels is uitgesteld tot oktober. Naar aanleiding van overleg rondom de GP van Canada, de controversiële tijdstraf en een overleg van 13 juni wil het comité dat over de regels gaat meer tijd om te evalueren en te overleggen. Overigens zou het framework voor de regels al wel klaar zijn.

Toto Wolff: verander de raceregels FORMULE 1 niet

Mercedes-teambaas Toto Wolff doet een beroep op de autosport om de regels niet te veranderen. Hij voorziet dat nieuwe regels het gat tussen de ‘rijke’ en ‘arme’ teams vergroot omdat de rijke teams zich sneller aan zouden kunnen passen en meer zouden kunnen testen.

Door de regelgeving niet te veranderen zouden de rijke teams al redelijk doorontwikkeld zijn qua maximaal gebruik van de regels. Dit zou de ‘armere’ teams ruimte geven om wel door te ontwikkelen in hun eigen tempo en zo op termijn voor gelijk speelveld te zorgen. Het lijkt erop dat zijn betoog, hoe sympathiek ook, geen navolging zal vinden.

Cyril Abiteboul : meer discussie nodig

Ook Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft zich na de controverse over de tijdstraf voor Vettel in de discussie gemengd. Hij vraagt zich af waarom iedereen klaagt over inconsistenties in beslissingen, maar dat de discussie beperkt blijft tot direct na incidenten. Abiteboul pleit dan ook voor een meer principiële discussie, waarbij uniform beleid wordt vastgesteld. Hij hoopt dat daarmee ‘incidentpolitiek’ en controverses beperkt blijven.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Uiteraard houden we je graag op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief, waarvoor je jezelf nu kunt inschrijven. Door je via de rode bel op te geven voor notificaties ontvang je direct een seintje als we nieuws publiceren.

Volg en like ons ook op social media:

More Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019, DutchF1race.nl, een initiatief van Webwizards Online

Welkom op Dutchf1race.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Uiteraard respecteren we jouw privacy, daarom vragen we je om deze éénmalig te accepteren! Lees verder!