DutchF1race.nl

Jouw pitstop voor de Nederlandse formule 1-race

Max Verstappen (en Jos) kritisch na GP Canada

2 min read
Red Bull Racing
Volg en like ons ook op social media:

In een exclusief interview met de huisjournalisten van de FIA keek Max Verstappen kritisch terug op een race die hij zelf eufemistisch als ‘gecontroleerd’ omschreef.

Max Verstappen kritisch: niet meer snelheid dan voor P5

In het interview legt Max Verstappen duidelijk uit dat de auto niet genoeg snelheid had om beter te finishen dan de vijfde plaats waar Verstappen nu eindigde. Hij gaf aan dat zelfs een derde startplek er uiteindelijk toe had geleid dat, als de posities 1 tot en met 4 geen fouten maken, P5 het maximaal haalbare zou zijn.

Kritisch om ‘Veilig naar huis’

Verstappen legt vervolgens uit dat hij bewust lang had gewacht met de eerste pitstop en zo kon profiteren van minder verkeer op de baan. Na de pitstop kon hij de Renaults voorbij en daarna was het een kwestie van ‘de auto veilig binnen brengen’ zoals hij het zelf omschrijft.

Record op GP Canada

De reporter attendeert Max Verstappen ermee dat hij weer een record gebroken heeft. Hij is namelijk sinds de voorgaande GP van Canada, een jaar geleden, nooit meer achter zijn teammaat gevestigd. Verstappen reageert beleefd maar koel en geeft aan dat hij zich comfortabel en veilig voelt in de auto. Je kunt het hele interview hier (onderaan de pagina) bekijken.

Ook Jos Verstappen is kritisch

Jos Verstappen heeft zich ook indirect kritisch uitgelaten over de achterblijvende prestaties van Red Bull. Zoals wij zondag 9 mei al meldden is Red Bull bang voor het vertrek van Max Verstappen als successen uitblijven. Dit bericht verscheen ook op Twitter. Jos Verstappen plaatste een like bij dit bericht (die hij later weer verwijderde). Dit leidde direct tot speculatie.

Max Verstappen reageerde beheerst door te verklaren dat niet zijn vader maar hij de Formule 1-bolide bestuurt en dat hij vertrouwen heeft in het project dat met Honda is opgestart. Hij hoopt dat de prestaties snel verbeteren.

Volg en like ons ook op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019, DutchF1race.nl, een initiatief van Webwizards Online

Welkom op Dutchf1race.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Uiteraard respecteren we jouw privacy, daarom vragen we je om deze éénmalig te accepteren! Lees verder!