DutchF1race.nl

Jouw pitstop voor de Nederlandse formule 1-race

Red Bull vreest voor vertrek Max Verstappen

2 min read
Max-Verstappen-Red-Bull-Racing
Volg en like ons ook op social media:

De resultaten met de Honda-motor vallen tegen en dus is er reden tot zorg. Adviseur Max Horner vraagt zich dan ook af wat de gevolgen zijn voor de positie van Max Verstappen als de prestaties niet verbeteren.

Wat is er aan de hand rond Max Verstappen?

Ondanks 2 podiumplaatsen, 4 vierde plaatsen en de vijfde plaats in de GP van Canada is er binnen Red Bull ontevredenheid over de prestaties. Ook Max Verstappen vindt de resultaten tegenvallen. Hij liet zich tegenover Ziggo Sport ontvallen dat de auto in het algemeen minder presteert dan vorig jaar.

Red Bull-adviseur Helmut Marko maakt zich dan ook zorgen, zo vertelt hij tegen ‘Gazetta della Sport’. Hij zei letterlijk:

“Of course I fear that Max will leave. At the moment there is only one winning car on the grid and that’s Mercedes. We have taken a step and our performance is better, but we are still not fast enough to win races.”

Kan Max Verstappen weg bij Red Bull?

Of Max Verstappen weg kan bij Red Bull is de vraag. Formeel loopt zijn contract tot einde van het seizoen 2020, dus zou hij tijdens de Heineken Dutch GP gewoon in een Red Bull-auto te zien moeten zijn. Er gaat echter het verhaal dat er een ontsnappingsclausule in zijn contract is opgenomen.

In deze clausule zou zijn overeen gekomen dat hij eind 2019 tussentijds kan vertrekken als de prestaties met de Honda-motor tegenvallen. Dit is echter niet te verifiëren, dus of die mogelijkheid bestaat is de vraag. Als die mogelijkheid bestaat is de volgende vraag of Verstappen deze zal benutten. Er hangt dus veel af van de komende races.

Krijgt Verstappen een stoeltje bij Mercedes?

Het blijkt uit alles dat Mercedes het te kloppen team is. De vraag is of Verstappen daar een stoeltje zou kunnen krijgen of het zover komt. Enige tijd geleden leek daar sprake van toen dezelfde Helmut Marko in de media verklaarde dat Mercedes-teambaas Toto Wolff continue probeerde met vader en zoon te bellen. De familie Verstappen ontkende het gerucht direct in alle toonaarden. Toch is het geen geheim dat Wolff zeer onder de indruk is van Verstappen en hem graag in de Mercedes-bolide zou zien. Pikant detail is dat zowel het contract van Verstappen als van Hamilton afloopt per eind 2020. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd….

In ieder geval alle reden om je in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief en onze updates te volgen.

Bron: Insideracing.com

Volg en like ons ook op social media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019, DutchF1race.nl, een initiatief van Webwizards Online

Welkom op Dutchf1race.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Uiteraard respecteren we jouw privacy, daarom vragen we je om deze éénmalig te accepteren! Lees verder!